De Vlinder

De verloskundigenpraktijk van de Vlinder in Heerenveen moest een praktijk worden waar aanstaande moeders zich echt thuis voelen. Ik ontwierp dan ook een prachtige ruimte voor ze waar comfort, gemak, omarmen, ontzorgen, veiligheid en kwetsbaarheid centraal staan.

Ik liet me inspireren door een afbeelding van een vlinder. Dit beestje stond daarin centraal als symbool voor de kwetsbaarheid van het leven, maar ook transformatie en schoonheid. Ik heb letterlijk een vlinder van heel dichtbij bekeken, en ontdekte schubben en de textuur van de vleugels. Prachtig! Ik ben gaan spelen met texturen en verschillende materialen.

De verloop van het project was echt uniek te noemen. Ik had direct een klik met de opdrachtgevers en zo kwamen we heel snel tot de kern. Na de presentatie van het ontwerp kreeg ik de sleutel, en alle vrijheid om het ontwerp naar eigen inzicht uit te werken. Dankzij dit vertrouwen is het ontwerp alleen maar beter geworden. Ik heb echt genoten.

Woorden als kwetsbaar, transparant, gelaagd ,verbinding en groei komen allemaal terug. Ook hebben we meubilair een tweede leven kunnen geven waardoor de verbinding met vroeger behouden bleef.

Er ontstond een praktijk waar de warmte en geborgenheid van af spat. De identiteit van de opdrachtgevers komt heel sterk terug. Dit was ontzettend ontroerend, en ontzettend mooi. 

Eig'n
van Kleffenslaan 5 Unit 5
8442CW,  Heerenveen

Mail: info@eig-n.nl

Tel: +31 (0) 6 1899 0945
Eig'n is geregistreerd bij de Kamer van koophandel onder nummer 01126360
Mail
Bel

Volg Eig'n op Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram