Uitbouw particulier

In 2018 kwam ik via mijn man aan deze opdracht; het realiseren van een extra slaapkamer bij een bestaande woning. Dit soort projecten hebben een grote invloed op de uitstraling van een gebouw. Juist door de nieuwbouw los van de oudbouw te trekken is het een sterk ontwerp geworden.

De kamer werd op het zuiden geplaatst. Ik wilde, natuurlijk, zo veel mogelijk daglicht creëren, maar ook zonwering was een must. Een lelijke externe zonwering zag ik alleen niet zo zitten, dus hebben we een vliesgevel geplaatst en gespeeld met hoe open of gesloten de gevel precies moet zijn voor de perfecte uitstraling.

In dit proces werkte ik samen met een bevlogen bouwer die zin had in een uitdaging. We hebben veel kunnen overleggen over details, wat het resultaat erg ten goede kwam.

Het resultaat is een super mooie aanbouw die tijdloos is, en zo goed aansluit bij het oude huis uit 1911. De smalle hoge raampartij aan de zijkant trekt de twee werelden los van elkaar. 

In de lente van 2021 is er een mooie betonnen stoep geplaatst. Hierdoor komen de sterke lijnen nog beter uit.

Eig'n
van Kleffenslaan 5 Unit 5
8442CW,  Heerenveen

Mail: info@eig-n.nl

Tel: +31 (0) 6 1899 0945
Eig'n is geregistreerd bij de Kamer van koophandel onder nummer 01126360
Mail
Bel

Volg Eig'n op Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram